25 jaar Tentoo: Duo-interview met collega’s Els & Renate

24/05/2023
groep collega's aan het praten

Tentoo bestaat in 2023 exact 25 jaar. En dit is natuurlijk alleen mogelijk dankzij een geweldig team van medewerkers. Vandaag stellen we jullie voor aan Els (Dossier Manager) en Renate (Credit Controller). Onze leading ladies van de boekhouding hebben respectievelijk 17 en 12 jaar ervaring op de teller bij Tentoo, hoog tijd dus voor een ‘trip down memory lane’!


Samen hebben jullie al meer dan 25 jaar ervaring binnenin het bedrijf, hoe zouden jullie jullie tijd bij Tentoo omschrijven?

Renate: “Zeer wervelend! In de afgelopen 25 jaar is er natuurlijk veel veranderd, er zijn collega’s weggegaan en bij gekomen.”
Els: “We hebben ook veel veranderingen van het systeem meegemaakt. Als ik hier begon hadden wij nog zo een DOS-systeem, PAS. Dat was niet altijd even gebruiksvriendelijk, maar dat zat in feite best wel goed in elkaar.”


Tentoo is natuurlijk ook een bedrijf dat volop inspeelt op technologie, dat maakt een groot deel uit van onze dienstverlening. Is dat ook de grootste verandering tussen wanneer jullie begonnen zijn en nu?

Els: “Ja toch vooral die digitalisering, wij deden destijds alles nog op papier. Toen ik hier begonnen ben, kwamen de werkbriefjes (nvdr: contracten) nog binnen op papier: een kopie voor Tentoo, een kopie voor de uitzendkracht, een kopie voor de klant.”
Renate: “Toen moest dat allemaal nog manueel opgevolgd worden en werd dat nog in fysieke mappen gestoken worden. Inschrijvingsdocumenten kwamen ook allemaal nog per post binnen. En elke nieuwe opdrachtgever werd aangeschreven en kreeg de algemene voorwaarden opgestuurd op papier. Ook de facturatie gebeurde allemaal nog manueel op papier. Dus in die zin hebben we het nu wel beter 😊”
Els: “Ja, toen had je nog My Tentoo 1.0. Nu gebruiken we versie 2.0.”
Renate: “Dus eigenlijk hebben we véél evolutie meegemaakt.”

Wat is jullie leukste Tentoo herinnering?

Els: “We zijn ooit eens 3 dagen naar Madrid geweest op teambuilding, dat vond ik wel tof!”
Renate: “De laatste teambuilding met de VR vond ik ook wel heel leuk.”
Els: “We hebben ook wel een keer een escape room gedaan en een stadspel in Leuven, dat was ook wel een leuke teamactiviteit. Oh ja, en spelletjesavonden.”


Dus het contact met collega’s is voor jullie toch een belangrijk aspect waarom jullie graag bij Tentoo werken?

Els: “Ja, da’s belangrijk hè, je zit hier toch 8u per dag.”
Renate: “Ik vind de work-life balance bij Tentoo ook wel echt goed.”
Els: “Ja, dat vind ik ook wel positief, dat we enkele dagen op kantoor en een paar dagen van thuis kunnen werken.”
Renate: “En dat ze hier ook soepel zijn.”
Els: “Ja, als je bijvoorbeeld een keer een dag nodig hebt om persoonlijke reden dan zijn ze hier wel flexibel. Er is echt sprake van vertrouwen.”


En qua persoonlijke groei binnen Tentoo?

Els: “Ook daar is een hele evolutie in geweest. In het begin waren we kleiner als organisatie en deed ik naast Credit Control ook soms mee klantendienst, dus die variatie is er altijd wel geweest. Sinds eind vorig jaar heb ik de overstap naar de functie als Dossier Manager voor TVZ (Tentoo voor Zelfstandigen) gemaakt en dat is iets totaal anders. Het is spannend en er komt veel bij kijken, maar het is wel een leuke uitdaging om iets nieuws te leren. En door al die nieuwe systemen en digitalisering blijf je ook continu bijleren.”
Renate: “Ik ben destijds begonnen als consulente. Nadien wou ik 80% werken omwille van mijn kinderen en ben ik receptioniste geworden. Dat heb ik 5 jaar gedaan. Daarna wou ik echter terug meer gaan werken en intussen was er een aparte klantendienst opgericht en ben ik op die afdeling gaan werken. Enkele maanden geleden maakte ik de overstap naar Credit Control, mijn vierde functie bij Tentoo. Dus je ziet dat ik hier graag ben hè 😊.”


Wat kenmerkt voor jullie dé Tentoo werknemer?

Els: “Een gevoel voor humor hebben (lacht)! En verder flexibel zijn, snel inzetbaar zijn. Je moet hier vrij snel kunnen meedraaien.”
Renate: “De algemene Tentoo medewerker? Multifunctioneel.”
Els: “Ja, dat is ook wel waar. Het is een kleine organisatie, dus je moet van alles wel iets weten en bereid zijn mekaar te helpen.”


Wat wil je zeker dat mensen weten over Tentoo?

Renate: “Wat ik graag aan iedereen wil vertellen is dat wij echt met goede bedoelingen iedereen naar onze beste mogelijkheden proberen te helpen. Ik vind dat wij allemaal behulpzaam zijn en dat wij echt wel inzitten met onze klanten en uitzendkrachten.” 

Els: “Ja, ze snappen soms ook niet hoeveel werk er achter zit. Ze denken dikwijls dat we maar op een knopje moeten drukken en dat het vanzelf gaat. Ook al lijkt dat natuurlijk voor de buitenwereld zo. 

En dat wij geen non-profit zijn. We bieden loongarantie aan onze uitzendkrachten, maar moeten tegelijk ook ons geld krijgen, en dat is voor ons op de boekhouding telkens op zoek gaan naar die balans.”


Wat is het gekste dat er al gebeurd is hier bij Tentoo?

“Geen commentaar 😊”

Wat zouden jullie graag met Tentoo nog beleven? 

Els: “Op professioneel vlak, mijn nieuwe functie onder de knie krijgen. Dat is voor mij het belangrijkste momenteel.”
Renate: “Voor mij ook. We zitten alle twee juist op een nieuwe positie, dus daar ligt onze focus nu.”

En wat wil je met het bedrijf nog zien gebeuren? 

Renate: “Ik zou graag hebben dat het technisch nog vlotter loopt door beter communicerende systemen en minder manuele taken voor ons intern.”

En in de markt? Ten opzichte van concurrenten?

Els: “We zijn niet de grootste, misschien ook niet de goedkoopste, maar wat ons uniek maakt, vind ik, is het persoonlijke. Dat is volgens mij de grootste troef van Tentoo, dat daar aan de andere kant van de telefoon iemand zit die de uitzendkrachten bij de hand kan pakken en erdoor kan leiden. En natuurlijk bij de klanten ook.” 

Renate: “Ja dat geldt inderdaad ook voor opdrachtgevers. Er gebeurt veel digitaal, maar het persoonlijk contact, zeker voor nieuwe klanten, is toch ook belangrijk.”

Els: “Je hebt veel bedrijven waarbij echt alles geautomatiseerd wordt en dat is zo onpersoonlijk. Dat is precies zo’n beetje de trend aan het worden.”

Renate: “Ja, je hebt er natuurlijk die geen poespas willen, maar ik denk in de tijd dat alles zo geautomatiseerd is, dat er velen dat persoonlijke eigenlijk wel nog willen.” 

En als je nu tegen vrienden of familie, kort zou moeten uitleggen wat voor bedrijf Tentoo is en wat Tentoo doet, wat zouden jullie dan zeggen?

Renate: “Tentoo is er voor mensen die zelfstandig willen werken zonder het zelfstandigenstatuut. Die kunnen voor de dagen dat ze werken een contract bij ons aanmaken en dat laten factureren. Dat is in grote lijnen wat ik zeg.” 

Els: “Ik zeg ook zoiets in die aard: je kan je opdracht aangeven en wij zorgen dan voor al de administratie, zorgen dat de dimona-aangifte gebeurt. Jij krijgt van ons je nettoloon waar jij mee mag doen wat je wilt en al de rest houden wij in, dus daar hoef je je niet mee bezig te houden. Voor TVZ: wij doen de administratie en financiële opvolging voor eenmanszaken.” 

En om af te sluiten: Hoe zou je Tentoo vandaag de dag in 1 woord omschrijven?

Renate: “Groeiend!”

Bedankt dames, doe er nog maar een kwarteeuw bij!