Een dag op stap met … Hilde Vinckx

Anke Bormans | 21 november 2017

Tentoo biedt administratieve ondersteuning zodat onze freelancers zich kunnen richten op wat voor hen belangrijk is. Maar wat is dat nu juist? Wij volgen één of meerdere freelancers tijdens hun dagelijkse bezigheden. Hilde Vinckx (grafisch vormgever) maakte voor ons een fijn dagverslag!

Ruim 2 jaar geleden ben ik via Tentoo gestart als grafisch vormgever. Dit naast mijn toffe parttime job als graficus bij een media uitgeverij. Een beslissing die ik nog nooit heb betreurd. Ik ben gegroeid als professional, en als mens.
In deze kleine fotoreportage neem ik je mee op zomaar een dag uit mijn bestaan als Freelancer.

Morgenstond heeft goud in de mond. De wekker gaat om 05:45u. Vroeg uit de veren, een ontbijtje, en dan op pad want vandaag wil ik graag de Open Coffee bij Frisomat te
Wijnegem bezoeken, en dat is gezien het verkeer toch een uurtje rijden. Een Open Coffee is aangename, laagdrempelige mogelijkheid om in contact te komen met andere ondernemers.
Een lading business cards op zak en veel goesting om nieuwe mensen te ontmoeten. De meeting duurt tot 10u, maar ik blijf door de interessante gesprekken toch weer hangen tot 10:30u…

Op de terugweg stop ik even voor een snel drankje met mijn beste vriendin Nicole. Zij is eigenaar van maar liefst 3 ondernemingen en ik sta haar graag bij met raad en daad
over de visuele vormgeving van haar online communicatie. We bespreken even haar nieuwe Facebook-post, ik toon haar de drukproef van de brochure die ik voor haar maakte, en
we moeten alweer afscheid nemen. Er staan nog 2 afspraken op de planning. Eerst naar Peugeot Garage Bols in Poppel voor de briefing van een mogelijke opdracht. De zaakvoerder wil graag een
aantal items bespreken waaronder ook de wrapping van een camionette en 2 wagens. We bekijken de mogelijkheden binnen zijn wensen en ik vertrek met een hoofd boordevol
ideeën en de belofte om hem dezelfde dag nog een offerte toe te sturen.

Onderweg naar de volgende afspraak in mijn eigen dorp, hang ik een tijdje achter een vrachtwagen van een bedrijf waarvoor ik de opmaak van de belettering van deze voertuigen
heb uitgewerkt. Het is altijd plezant om onderweg wat ‘van jezelf’ tegen te komen. Dat maakt me trots en doet me glunderen. Bij Fietsen Peeraer in Merksplas bekijk ik samen met de
zaakvoerders wat het uiteindelijke gedrukte resultaat is van een hele reeks items die ik voor hen mocht uitvoeren. Altijd fijn om blije klanten te zien, en een beetje deel uit te mogen maken van hun zaak. Want zo voelt het voor mij. Ik lever niet puur het gevraagde artikel, ik voel een enorme betrokkenheid. Ik ben pas tevreden als de klant gelukkig is.

Dan naar huis, en we zijn al een flink eind in de namiddag. Na een snelle hap, ga ik aan de slag om de beloofde offerte op te stellen, en mijn (dankzij Tentoo) beperkte administratie
bij te houden. Tussendoor moet ik ook nog de juiste papiersoort uitzoeken voor het drukwerk van een uitnodiging die ik aan het maken ben, een maquette voor een totem-display in
elkaar steken, en verder werken aan de maandelijkse editie van een gemeentelijk infomagazine. Voor ik er erg in heb, is de dag alweer voorbij. Ik maak nog mijn planning voor morgen en dan spring ik in mijn pyjama
en nestel me in mijn zetel om de dag af te sluiten met een aflevering van mijn favoriete serie. Ik kan met voldoening terugkijken op mijn dag. Het is heerlijk om als freelancer je eigen agenda te kunnen beheren, je eigen keuzes te maken en je eigen beslissingen te nemen. Doen wat je graag doet, én waar je goed in bent. Dat wil toch iedereen?

Benieuwd naar meer? Volg Hilde via: https://www.facebook.com/vormgevinckx/, https://www.linkedin.com/in/hilde-vinckx-90958813/ of vinckx.hilde@telenet.be

Neem ook eens een kijkje op haar website: https://www.vormgevinckx.com/

 

 

 

Share: