Een dag op stap met … Pieter Rombouts

Anke Bormans | 15 november 2017

Tentoo biedt administratieve ondersteuning zodat onze freelancers zich kunnen richten op wat voor hen belangrijk is. Maar wat is dat nu juist? Wij volgen één of meerdere freelancers tijdens hun dagelijkse bezigheden. Pieter Rombouts (content creator) maakte voor ons een fijn dagverslag! Benieuwd naar meer? www.sensato.be of pieter@sensato.be

Copywriting

9.00 Mijn dag start rond 9u, ten laatste halftien. De voormiddag speelt zich meestal af aan mijn bureau: briefings lezen, telefoontjes plegen, mails sturen… En uiteraard teksten schrijven, met ‘Classic 21’ op de achtergrond.

Vertrek

10.15 Ik trek erop uit voor een bespreking met Tom Torremans, oprichter van Sensato Contentcreatie. Ik doe al mijn verplaatsingen met de fiets, want ik heb (net als mijn vriendin) geen wagen. Een bewuste keuze.

Meeting Tom

10.30 Tom zet thee, een goede gewoonte die nog stamt uit onze studententijd samen. Nu vormen we samen een copywriting agency met een verhaal. Woorden alleen hebben namelijk geen inhoud: er moet een verhaal achter zitten. Een eerlijk én duurzaam verhaal.

Lunch

12.00 Ik heb vandaag het geluk dat mijn lief ook thuis werkt. We lunchen samen en praten over van alles en nog wat. Een heerlijk moment, want als copywriter heb ik soms ook dagen dat ik alleen ben met mijn inspiratie.

Trein

13.00 Ik zit vaak in de trein om België te doorkruisen, van boven naar onder en van links naar rechts. Ik plan mijn meetings overdag in, opdat ik van de spits gespaard blijf. Er zit ook nu amper volk in de coupé. Zo wordt de trein mijn tweede kantoor.

Blue Bike

13.45 Ik heb geen plooifiets, maar de Blue Bike helpt me sinds enige tijd uit de nood. Het is het ideale verlengstuk: ik kom aan in het station, neem de blauwe fiets en kan naar mijn afspraken. Geen last van files of dienstregelingen!

Nature Solutions

14.00 Ik ontmoet Jurgen Van Rompaey, ceo van Nature Solutions. Zijn bedrijf optimaliseert het volledige waterbeleid van ondernemingen. Tom en ik zorgen voor de nodige websitecopy en sturen ook hun tweemaandelijkse nieuwsbrief uit.

Magnus Business Gifts

15.30 Intussen ben ik in Vilvoorde bij Ann Magnus. Haar bedrijf, Magnus Business Gifts, combineert people, planet & profit. Duurzaamheid zit in alles wat ze doet. Samen met Ann werk ik een contentstrategie en –kalender uit voor de komende maanden. De meeting vindt plaats in haar upcycle showroom.

Administratie

17.30 Ik ben intussen weer thuis. Ik stuur het verslag van beide meetings door naar Tom en geef mijn gepresteerde uren in op My Tentoo. Ik kijk ook nog snel na of mijn contracten voor de komende dagen in het systeem staan.

 

Café Carlisse

20.00 Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, zak ik geregeld af naar café Carlisse, op het Leuvense Ladeuzeplein. Daar stellen mijn vrienden voor de miljardste keer de vraag “wat copywriting nu precies is”.

Benieuwd naar meer? Check www.sensato.be of mail Pieter: pieter@sensato.be

Share: