Een dag op stap met … Tuur Roels

Anke Bormans | 31 oktober 2017

Tentoo biedt administratieve ondersteuning zodat onze freelancers zich kunnen richten op wat voor hen belangrijk is. Maar wat is dat nu juist? Wij volgen één of meerdere freelancers tijdens hun dagelijkse bezigheden. Tuur Roels (model) maakte voor ons een fijn dagverslag! Volg hem op instagram: Tuur.Roels  

Stevig ontbijt, haren gewassen en klaar om te shooten. Gisteren avond nog snel mijn contractje aangemaakt via My Tentoo, en wij zijn weer met alles in orde! Voor een warhoofd als mezelf toch een geruststelling. De auto in, waze instellen en altijd meer dan voldoende tijd incalculeren om tijdig op mijn opdracht aanwezig te zijn. Liever half uur te vroeg dan te laat. Op een set werk je altijd met een team, en pas als iedereen aanwezig is kan er begonnen worden. Don’t be late.. Don’t be that person!

Ik ben geen fan van make-up, maar ik geef me graag over aan de handen van Edlyn. Het is altijd fijn als je kan samenwerken met bekwame mensen. We hebben elkaar al op verschillende sets tegengekomen en het is altijd een fijn weerzien. Niets leuker dan rustig bijpraten met de MUA (make up artiest) terwijl zij ervoor zorgt dat we er weer wat beter uitzien.

It’s allowed to have fun at work!

Samen met de art director doorlopen we even de to-do’s. Normaal gezien is er ook een styliste aanwezig, maar vandaag neemt Edlyn ook die taak op zich. Even alle kreuken uit de kledij halen met een supersonisch stoommachine en we kunnen er bijna aan beginnen. De shoot van vandaag is op locatie. Dat zorgt altijd voor wat extra werk en stress, want je mag zeker niets vergeten en het is altijd hopen op goed weer. Gelukkig is ons Edlyn altijd al het zonnetje in huis.

Nu is het mijn beurt. Iets te kleine schoenen, een outfit die ik waarschijnlijk niet meteen zelf zou dragen, maar daar mag op de foto uiteraard niets van te zien zijn. Als model moet je goed begrijpen wat er van jou verwacht wordt. De foto’s worden genomen met een bepaald doel. Zo moeten er bepaalde accenten van kledij zichtbaar zijn of kadert de foto in een verhaal. Je moet je daarom kunnen inleven in die situatie. Dit lijkt vaak simpel, maar ook na 10keer opnieuw dezelfde outfit te shooten, met telkens andere poses of kleine aanpassingen aan de kledij moet je je steeds weer opladen om het “beste” van jezelf te geven. Een houding die verslapt, je ogen niet meer helemaal open of je lach wat minder enthousiast… alles wordt vastgelegd op foto.

Voor we weer naar de studio kunnen en ons laten ontschminken moet er uiteraard eerst gekeken worden of we de juiste foto hebben. Dankzij de digitale camera’s kunnen we nu erg snel nagaan of we de foto die we nodig hebben ook daadwerkelijk hebben kunnen maken.
Op locatie worden er vaak snel wat extra foto’s genomen van de plaats en ook wat extra items en poses. Op die manier kunnen de grafische designers nadien het nodige photoshop werk doen om het gewenste effect te verkrijgen.

Morgen een nieuwe dag, nieuwe klant en weer een hele nieuwe setting.
Modellenwerk is vaak veel meer dan waar je op het eerste moment aan denkt. Enkel mooi wezen is vaak niet genoeg. Je werkt in een team en je moet ervoor zorgen dat het beoogde  resultaat verkregen wordt. Het model is enkel maar een schakel in dat hele proces.
Daarnaast komt er ook veel werk kijken na de shoot. Je moet namelijk altijd fit zijn en ervoor zorgen dat je looks niet te veel veranderen. Daarnaast is er ook de hele papierwinkel met facturen etc.. gelukkig helpt Tentoo mij daarbij. Zij zorgen steeds voor een correcte betaling op het einde van de rit, maar belangrijker voor mij is dat alles ook keurig is aangegeven zodat ik mij verder niet te veel zorgen hoef te maken.

Groeten en tot in de boekjes of de billboards
Tuur

Volg Tuur op instagram! tuur.roels

Tuur boeken voor jouw volgende campagne of show? Contacteer hem via: tuur.roels@gmail.com

Share: