Een dag in het leven van een freelancer: Margaux Deckers

09/03/2023
Margaux Deckers

“Dankzij Tentoo hou ik de moed erin op momenten dat het even tegenzit”

Ze is model, danser, actrice, influencer én volgt middenjury. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze ook nog een kledingwinkel op de Antwerpse Groenplaats. Margaux Deckers is achttien jaar, maar leidt nu al een drukbezet leven. Om haar focus te behouden, schreef ze zich in bij Tentoo, haar vaste sparringpartner die haar met raad en daad bijstaat.

Veel kans dat je Margaux Deckers al eens aan het werk zag. Tijdens een dansshow van Studio 100, in de vaste cast van de Ketnet serie #Like Me, in een reclamespot van McDonalds of op haar Instagram waar ze meer dan 14.000 volgers een inkijk in haar leven geeft. Aan passie en talent geen gebrek. Die zin om te creëren en te ondernemen, ontstond trouwens al op heel jonge leeftijd. “Ik was drie jaar toen ik startte met danslessen. Het was ook op die leeftijd dat mijn ouders merkten dat ik graag voor de camera sta. Ongegeneerd poseren was toen al mijn ding”, lacht Margaux. “Op mijn zesde ben ik ben ik bij Studio 100 beginnen dansen. Ik mocht meedoen aan iconische voorstellingen, zoals de kerstshow. Ongelooflijk fijn om op die jonge leeftijd al zoveel ervaring te kunnen opdoen. Ik danste vaak vijftien uur per week, wat me dan ook weer hielp bij mijn opdrachten als model.”

Eigen kledinglijn
Als ze danst, kan ze haar emoties kwijt. Blij of droevig: door te dansen, kan ze er uiting aan geven. “Maar nu heb ik wel minder tijd heb om me daarin uit te leven. Als ik dans, is het ter voorbereiding van komende shows, niet meer louter ter ontspanning”, legt ze uit. “Zeker sinds ik samen met mijn schoonzus een onderneming heb opgestart. We hebben een kledinglijn uit de grond gestapt: Ikiru. Je vindt er zowel urban als street style. We spelen in op fashiontrends, maar geven ook altijd onze eigen toets aan de collecties. Een blazer met graffiti is bijvoorbeeld één van de eyecatchers.” Deze zomer openden ze een tijdelijke winkel in de Grand Bazar op de groenplaats. Ze gaan sowieso door tot december, maar verlenging is een optie. 

Praktische en strategische steun
“Ik heb geluk dat mijn mama, die als dierenarts ook zelfstandige is, me altijd heeft bijgestaan. Zij was het die me een hele tijd geleden met Tentoo heeft laten kennismaken, en ik ben er haar zo dankbaar om”, aldus Margaux. “Bij Tentoo kan ik als freelancer terecht met al mijn vragen over financiën en facturatie. Ze leggen me uit hoe ik best factureer, maar helpen me ook bij mijn strategiebepaling: misschien werkt een andere aanpak wel beter bij die specifieke klant? Dankzij de steun van Tentoo hou ik er de moed in op momenten dat het allemaal wat veel wordt of het even tegenzit. En maar goed ook, want het alternatief is een bureaujob, en ik denk niet dat ik daarvan gelukkig zou worden.”

Toekomstdromen
“Uiteraard wegen die drukke dagen soms iets te hard door. Als het mijn beurt is om in de shop te zijn, begint rond 15u het tweede deel van mijn dag en kruip ik achter mijn boeken. Administratieve rompslomp zou ik er niet meer kunnen bijnemen. Tentoo neemt een aantal lastige zaken uit handen. Hoe de toekomst uitdraait, zien we nog wel. Maar als ik groot mag dromen, combineer ik dansen met studeren in New York of Los Angeles en word ik danseres bij de groten der aarde, zoals Beyoncé of Dual Lipa. Of verzorg ik het het social media management bij Vogue. Dromen te over!”