Zoek je flexibele ondersteuning voor jouw onderneming? Flexi-jobwerknemers kunnen de perfecte oplossing zijn voor jouw personeelsbehoeften. Deze vorm van tewerkstelling biedt tal van voordelen voor werkgevers in verschillende sectoren. Ontdek hoe flexi-jobs jouw bedrijf kunnen versterken met flexibele en efficiënte werkkrachten.
In 2024 werd het systeem van flexi-jobs uitgebreid naar heel wat extra sectoren. De toegelaten paritaire comités:
De volledige lijst van toegelaten sectoren vind je op deze website van de RSZ.
Staat jouw paritair comité niet in deze lijst, maar heb je wel nood aan flexibel personeel? Via Tentoo kan je ook eenvoudig freelancers en jobstudenten te werk stellen.
Wil je weten of jouw sector in aanmerking komt voor het aanmaken van flexi-jobcontracten via Tentoo? Vul simpelweg het paritair comité of de NACE-code van jouw onderneming in, en kom er direct achter. Eenvoudig, snel en transparant!
Flexi-jobs zijn beschikbaar voor gepensioneerden en werknemers die al minimaal 4/5 werken bij een andere werkgever. Dat betekent dat jouw flexi-jobwerknemer in het derde kwartaal voorafgaand aan de flexi-job minimaal 4/5 moet hebben gewerkt.
Sinds 2024 is het systeem uitgebreid, maar er zijn specifieke regels waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een flexi-job. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels om het meeste uit de flexi-job mogelijkheden te halen.
Bij het bepalen van het loon voor flexi-jobbers zijn er enkele richtlijnen en minimumlonen waar je rekening mee moet houden:
Voor de horecasector geldt een minimum flexi-jobloon van €12,29 per uur, inclusief flexi-vakantiegeld.
Voor andere sectoren moet het uurloon minimaal gelijk zijn aan het vastgestelde baremieke loon voor de functie of het gewaarborgd gemiddeld minimummaandinkomen (GGMMI). Het enkel vakantiegeld van een flexi-jobber (flexivakantiegeld) bedraagt 7,67% bovenop het uurloon.
Als werkgever betaal je een bijzondere patronale bijdrage van 28% bovenop het loon van de flexi-jobber. Het totale flexi-loon, inclusief vergoedingen en voordelen, mag niet meer bedragen dan 150% van het minimumbasisloon voor de sector of het GGMMI.
Wil je weten hoeveel een flexi-jobber precies kost voor jouw bedrijf? Vraag een gedetailleerde offerte aan.
Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe Tentoo jou administratief kan ondersteunen bij de verloning van jouw flexi-jobbers.