glimlachende man aan tafel

Freelancen zonder zelfstandigen­statuut

Werk als freelancer, met alle voordelen van een werknemer

Je wil graag de vrijheid om te werken waar, wanneer en hoe je wil? En je wil liefst zelf je prijs bepalen? Dan is payrolling via Tentoo de ideale oplossing voor jou.

Zo kan je al eens proeven van het ondernemerschap – en op ‘t gemak ontdekken of dit te combineren valt met jouw (vaste of tijdelijke) job.

Starten met payrolling

Via My Tentoo, ons online systeem, begeef je je op de freelancemarkt, maar behoud je toch de zekerheid van je werknemersstatuut. Voer gemakkelijk je opdrachten in, krijg toegang tot al je sociale documenten zoals loonbrieven – en ga zorgeloos aan de slag. De facturatie, uitbetaling van je loon, en arbeidsongevallenverzekering nemen wij volledig voor onze rekening.

Zoek zelf je klanten, bepaal zelf je prijs en start je freelance carrière!

Overleg tussen vrouw en man op zetel

De voordelen van payrolling voor medewerkers

 • Je hoeft geen zelfstandigenstatuut aan te nemen, maar kan even flexibel werken als een zelfstandige. Oftewel: de voordelen van een zelfstandige én de voordelen van een medewerker in dienstverband.
 • Je geniet van een volledige sociale bescherming. Denk aan: ziektedagen, invaliditeit, gezinsbijslag, betaalde feestdagen, klein verlet …
 • Je bouwt rechten op in het werkloosheids- en pensioenstelsel.
 • Je wordt snel en gegarandeerd uitbetaald.
 • Je hebt één werkgever en één centraal sociaal dossier.
 • Je hebt een minimale administratieve last.
 • Via My Tentoo krijg je een persoonlijke database met toegang tot sociale documenten, werkoverzichten, …
 • Wie kan gebruik maken van payrolling?

  Payrolling is de ideale oplossing voor freelancers die de stap naar het zelfstandigenstatuut (nog) niet willen zetten.

  Zowel werknemers in dienstverband, werkzoekenden, gepensioneerden, artiesten en jobstudenten kunnen via dit systeem flexibel werken.

Sociaal bureau voor kunstenaars

Ben jij een kunstenaar, artiest of medewerker in de creatieve sector? Dan is Tentoo Art, het sociaal bureau voor kunstenaars (SBK) van Tentoo, zeker iets voor jou.


Wij voorzien een uitgebreide loonadministratie voor wie als freelancer in de creatieve sector aan het werk is. Hoewel je geen zelfstandige hoeft te worden, kies je wel je eigen opdrachtgevers, onderhandel je je prijs en de inhoud van de opdracht.


De rest van het werk is voor ons: van contracten en facturen, tot je arbeidsongevallenverzekering, vakantiegeld en sociale zekerheidsbijdrage.

Daarnaast kan je ook bij ons aankloppen om advies op maat te krijgen over de kunstwerkuitkering, werkloosheid, auteursrecht en andere administratieve vragen, zodat jij je enkel hoeft bezighouden met wat telt: jouw creatieve talent voorstellen aan het grote publiek.

Waarom kiezen voor Tentoo

ipad hand registratie MyTentoo

Maak een gratis account aan

Start vandaag nog

Overtuigd van Tentoo als partner terwijl jij als freelancer aan de slag gaat? Fantastisch. Maak vandaag nog je gratis account aan – en dan houdt er niets je nog tegen om van start te gaan!

Bedrijven gebruiken Tentoo omdat…

Benieuwd naar je loon? Simuleer hier je toekomst als freelancer!

Welk bedrag spreek je best af met je opdrachtgever en welk nettoloon houd je dan over? Vul zoveel mogelijk gegevens in en wij bezorgen jou gratis een persoonlijke simulatie.

Ben jij een opdrachtgever? Vraag hier je offerte aan

Customer service medewerker met headphone lacht

Heb je een vraag?

Een vraag over je dossier? Meer info nodig over onze diensten? Wil je een offerte? Onze medewerkers helpen met de glimlach.